Over de Vriendschapscursus 50+

Wilt u meer leren over vriendschap? De Vriendschapscursus 50+ laat u nadenken over wat u waardeert in vriendschap, hoe u nieuwe mensen leert kennen, hoe u zich opstelt in vriendschap. In de wekelijkse lessen gaat u actief aan de slag met het aangaan van nieuwe vriendschappen of het verbeteren van uw bestaande vriendschappen.

De Vriendschapscursus 50+ is een cursus met twee blokken van vijf weken over de verschillende kanten van vriendschap. Vijf lessen bestaan theorie en oefeningen om mee aan de slag te gaan. Sommige oefeningen zitten in de les, andere zijn om later in de praktijk te oefenen. De andere vijf lessen zijn meer bedoeld om u te laten nadenken over vriendschap en wat u belangrijk vindt in vriendschap.

Voorbeelden van lessen in de cursus:

 • Nieuwe contacten maken
 • Sociale contacten onderhouden en relaties verbeteren
 • Tijd alleen doorbrengen
 • Een betere vriend(in) worden
 • Verwachtingen van anderen

Naast de wekelijkse les krijgt u elke dag de kans om een dagboek in te vullen over hoe de dag is verlopen. In het dagboek beantwoordt u een paar vragen over hoe u zich die dag voelde, met wie u contact heeft gehad en of u aan de slag bent gegaan met de oefeningen uit de cursus.

De Vriendschapscursus 50+ is gebaseerd op de succesvolle cursus van prof. dr. Nan Stevens. Doordat de cursus online wordt aangeboden kunt u thuis, wanneer het u uitkomt en in uw eigen tempo aan de slag gaan met vriendschap.

Deelname aan de Vriendschapscursus 50+ kost u niets. Wel vragen we van u om een aantal keer een vragenlijst in te vullen omdat we de kwaliteit van de Vriendschapscursus 50+ erg belangrijk vinden. De vragenlijsten bieden u meteen de kans om ons te laten weten wat u van de cursus vindt.

Het doel van de Vriendschapscursus 50+ is de bewustwording van de deelnemers over het aangaan en onderhouden van vriendschappen te bevorderen. De cursus is dan ook bedoeld voor mensen die graag meer willen weten over vriendschap en actief met vriendschap aan de slag willen gaan.

De Vriendschapscursus 50+:

 • Is digitaal, u kunt op elk moment meedoen dat u wilt
 • Is gebaseerd op een succesvolle cursus
 • Bestaat uit een inleiding en twee keer vijf wekelijkse lessen, elke les duurt ongeveer een half uur tot een uur
 • De lessen bestaan uit achtergrondinformatie over vriendschap en oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan of stof om over na te denken
 • Leert u praktische dingen voor de dagelijkse omgang met uw vrienden en familie
 • Geeft u dagelijks de mogelijkheid in het dagboekje aan te geven hoe de dag is verlopen
 • Kost u niets, deelname is gratis

Aanmelden voor de Vriendschapscursus 50+ kunt u direct doen via het aanmeldingsformulier. Nadat u het aanmeldingsformulier hebt ingevuld ontvangt u direct een e-mail met daarin uw inloggegevens en kunt u aan de slag.

Als u vragen heeft over de cursus kunt u mailen naar info@vriendschapscursus-vu.nl.

Doel vriendschapscursus

Het doel van de Vriendschapscursus 50+ is de bewustwording van de deelnemers over het aangaan en onderhouden van vriendschappen te bevorderen. De cursus is dan ook bedoeld voor mensen die graag meer willen weten over vriendschap en actief met vriendschap aan de slag willen gaan.